Blog Post

09
SEP
2015

Landelijke dag Runningtherapie

Op zaterdag 26 september vindt de Landelijk Dag Runningtherapie Nederland plaats. De stichting viert dan haar 5-jarig jubileum.

Het doel van deze landelijke dag is om aandacht te vragen voor Runningtherapie.

Op de volgende locaties worden vanaf 14.00 uur presentaties en/of informatie gegeven door gecertificeerde- en geregistreerde Runningtherapeuten:

Heerenveen: Marga & Roos (www.mind2run.nl). Staan bij Faber Sport, Dracht 144, Heerenveen

Joure: Henk & Verona (www.trochdrave.nl). Staan bij Het Sporthuis, Midstraat 49, Joure

Leeuwarden: Charlotte (www.runningtherapieleeuwarden.nl) & Victor (www.renjelekker.nl) & Danny (www.personalslim.nl). Staan in Prinsentuin, bij vijver KoperenTuin, Leeuwarden.

Gorredijk: Marike en Robert

U bent van harte welkom op deze locaties voor informatie.

Over Runningtherapie

Kern van de Runningtherapie is het gebruik van hardlopen om de psychische conditie te verbeteren. Het hardlopen wordt opgebouwd tot een niveau dat een ontspannen duurloop van dertig minuten (of meer) mogelijk is.

Statistieken laten zien dat veel mensen in onze moderne maatschappij last hebben van stress of stress gerelateerde klachten. Dat heeft velerlei oorzaken, maar de kern is gelegen in het feit dat de druk om te presteren hoog is. Als we voor een langere periode boven ons niveau worden belast, ontwikkelen we klachten van fysieke en psychische aard. Om daar iets aan te doen staan ons meerdere wegen open. Bekend zijn medicijnen en gesprekken.

Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat daarnaast regelmatig bewegen de mens goed doet. Dat brengt een aantal processen in ons lichaam opgang die stoffen produceren waardoor we ons prettiger gaan voelen. De beweger krijgt daarbij een toename in conditie en zelfvertrouwen en een afname van onzekerheid, angsten en depressie. We kunnen letterlijk de stress uit ons lijf lopen.

 

 

 

Vanuit de Stichting Runningtherapie Nederland wordt op allerlei manieren in de media aandacht gevraagd voor de Landelijke dag Runningtherapie via pleitbezorgers zoals Bram Bakker, Koen de Jong en Erik Scherder.

comment : Off
About the Author