Wie is

victorVictor

Als student Bewegingswetenschapper kwam ik in mijn opleiding in aanraking met Runningtherapie. Dat was puur theoretisch.
In de dezelfde tijd bemerkte ik de uitwerking van bewegen op mijn eigen welbevinden. Eerst sporten voor alle andere ‘Things to Do’ leidde altijd tot betere concentratie, rust en een gevoel van mezelf voldaan voelen.
Met zekerheid kan ik zeggen: “Als ik geen tijd vrijgemaakt zou hebben om te bewegen, was ik nog steeds niet afgestudeerd”.

Naast hardlooptrainingen heb ik 15 jaar schaatsles verzorgd op veel verschillende niveaus. Fietstrainingen gegeven aan racende studenten, fietsbehendigheid aan kinderen in groep 6 en 7 en ouderen, zeilles, skate-instructie en fitnessbegeleiding.
Bij runningtherapie let ik met name op een zo goed mogelijke ademhaling en looptechniek zonder het ingewikkeld te maken, trainen met aandacht voor lopen in het moment zonder grootse prestatiedoelen na te streven.
De nadruk ligt bij het ervaren van plezier in bewegen en steeds met kleine stappen vooruitgang te boeken. Door een zeer rustige opbouw van de trainingen is het mogelijk om grenzen te verleggen zonder te overbelasten. Alleen dan is volhouden mogelijk. Het verbeteren van conditie, vergroot zelfvertrouwen.
Loopplezier of conditieverbetering is niet zonder meer af te lezen van een stopwatch, hartslagmeter of GPS. Trainen met aandacht voor je lichaam staat centraal.

Ik ben een coach zonder olympische aspiraties en geniet van buiten bewegen.